Menu – Citroenrisotto met venkel en dille
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 50 g boter
- 1 ui (gesnipperd)
- 2 venkelknollen (in dunne plakjes)
- 400 g risottorijst
- 1,5 l groentebouillon
- 2 citroenen (schoongeboend)
- 1 bosje dille (fijngehakt)
- 100 ml crème fraîche
- 30 g Parmezaanse kaas (geschaafd)
Instructions
- Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de ui en venkel zacht.
- Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen.
- Voeg 250 ml bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen.
- Herhaal deze stap tot alle bouillon na circa 20 minuten op is en de rijst beetgaar is.
- Rasp de schil van 1 citroen.
- Schil beide citroenen dik en snijd de partjes vruchtvlees uit de vliesjes.
- Roer de citroenrasp, partjes citroen, dille en crème fraîche door de risotto.
- Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi de citroenrisotto met de Parmezaanse kaas.
Reageer