17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 16:45
Medemblik Actueel.

Foto: HBP Media
Foto: HBP Media

Weerbericht Medemblik – buien waarvan sommige met onweer.

MEDEMBLIK – Herfst in Medemblik. Aan de langdurige periode van te warm en te droog weer komt zo langzamerhand een einde al moet het zeker een maand elke dag gaan regenen om de nog steeds aanhoudende droogte op te lossen.

Vandaag hebben wij te maken met buien waarvan sommige zelfs gepaard gaan met een klap onweer en de vrij krachtige en tijdens buien krachtige westelijk/noordwestelijke wind zorgt er voor dat het vanmiddag niet veel warmer dan een graad of 12 gaat worden, en tijdens een bui zelfs onder de 10 graden gaat duiken. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar een graad of 6.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Zaterdag ook nog regelmatig een bui maar dan is er wel wat meer ruimte voor de zon, met 11 graden overdag en maar net boven het vriespunt in de nacht naar zondag is een warme jas meer dan nodig dit weekend. De wind is matig en waait uit het noordwesten, in de avond/nacht draait  de wind naar het oosten/noordoosten en voert koude lucht aan.

Zondag overdag wordt het niet veel warmer dan een graad of 8 bij een matige oostelijke/noordoostelijke wind waardoor het flink frisser gaat aanvoelen, tijdens de zonsopkomst kan de temperatuur zelfs even onder het vriespunt gaan duiken waardoor de kans op gladheid gaat toenemen. Het is zelfs niet uitgesloten dat als het zondag even gaat regenen hier natte sneeuw tussen zal zitten.. 

Na zondag zijn de maandag en dinsdag ook nog koude dagen met maximaal een graad of 8 á 9, het is wel droog op de maandag dankzij de oostelijke wind maar deze gaat in de loop van de avond/nacht draaien naar het zuidwesten en dan komt er een front met (veel) regen onze kant op.

Voor meer weer kijk je op de website van ons weerstation

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?