5.8 C
Medemblik
17 januari 2021 16:29
Medemblik Actueel.

Zomermarkten in Medemblik (Foto aangeleverd)
Zomermarkten in Medemblik (Foto aangeleverd)

Zomermarkten op 14, 21 juli en 4 augustus 2018

MEDEMBLIK – Sinds jaar en dag vinden in Medemblik in de maand juli een viertal Zomermarkten plaats. De Zomermarkten zijn een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik) en bestaan uit een reeks braderieën met telkens een ander thema. Iedere markt kan bogen op een groot aantal bezoekers. Om een kwaliteitsslag te maken, is er besloten het aantal markten terug te brengen naar drie om zo een groter budget per markt te creëren. Bovendien gaan de Zomermarkten half juli van start, opdat het programma beter aansluit op het toeristenseizoen.

Voor het organiseren van haar evenementen, is STEM afhankelijk van de gelden vanuit winkeliersvereniging MEVO. “En met dit budget springen we slim om” vertelt Corona Rentenaar, organisatrice van de Zomermarkten en de Dickensmarkt. “Dankzij het enthousiasme en de inzet van vele vrijwilligers, weten we met beperkte middelen een groot aantal prachtige evenementen te organiseren. Evenementen die mensen vanuit de regio en zelfs uit heel Nederland naar Medemblik trekken.”

Kwaliteitsslag Zomermarkten

Zowel vanuit de bezoekers van de markt, als vanuit de winkeliers, komt er de roep om meer vertier tijdens de Zomermarkten. Mensen willen méér ambachten en méér muziek. Uiteraard zijn hier extra kosten mee gemoeid. Corona: “Wij doen ons best om in te spelen op hetgeen er leeft. Daarom is er gekozen om het budget voor de Zomermarkten uit te spreiden over minder markten, zodat er meer budget per evenement is. Op deze wijze maken we een prachtige kwaliteitsslag!” 

Toeristen

Wie over de Zomermarkten loopt, komt daar de Medemblikker tegen, maar hoort ook Duits, Engels en soms Italiaans of Frans. “Ook de toerist bezoekt graag onze gezellige markten. Voor mensen met een boot zijn de Zomermarkten een reden om koers te zetten richting de havens van Medemblik. Ook vanuit de vakantieparken komt veel publiek. De Zomermarkten zijn dit jaar op 14 en 21 juli & 4 augustus. We heten iedereen weer van harte welkom!”

Kramen

De organisatie van de Zomermarkten draait al op volle toeren. Het is nog mogelijk om een kraam te reserveren. Voor meer informatie: C. Rentenaar, corona@promoject.nl, telefoon: 06-26354975.

Reageren via facebook