18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 22:28
Medemblik Actueel.

Romy Martina een mooie tekening met een boot en een tropisch eiland (Foto aangeleverd)
Romy Martina een mooie tekening met een boot en een tropisch eiland (Foto aangeleverd)

Ondernemers Medemblik maken zeillessen mogelijk

MEDEMBLIK – Stadshavens Medemblik heeft samen met de volgende ondernemers een loterij voor zeillessen georganiseerd, hierin gaven zij 10 zeilcursussen weg. Het is mogelijk gemaakt door Restaurant Meyers, Hotel het Wapen van Medemblik, Bloembinderij Lotus, Makelaardij Remax, Contest Yachts, Bakkerij Raat, Eetcafe Rumours en Stadshavens Medemblik.

Optimist on Tour

Van 22 tot en met 26 mei konden kinderen in Medemblik gratis kennismaken met de watersport. Optimist on tour, het landelijk rondreizend watersportevenement was neergestreken in de Oosterhaven in Medemblik, waarbij de WSV Bestevaer ook de hele week aanwezig was. Totaal hebben ruim 750 kinderen uit Medemblik hebben zelf kunnen rondvaren in een Optimist, zijn wezen suppen en kanovaren. Een geweldige leuke ervaring!

Loterij voor zeillessen

Vele kinderen tussen de 7 en 13 jaar maakten van de mogelijkheid gebruik en hebben zich aangemeld voor de Winactie Optimist zeillessen Jeugd. Bij de inschrijving was de voorwaarden dat de kinderen zelf moesten motiveren waarom zij vinden dat ze gekozen moesten worden.

Zo maakte Romy Martina een mooie tekening met een boot en een tropisch eiland. In een tekstballon schrijft zij; “Als ik later groot ben dan ik zeil ik met mijn schip naar Curacao om naar mijn familie te gaan”.

Tien kinderen zijn via de loting super blij gemaakt met deze winactie en beginnen binnen een week aan hun eerste zeilles bij de WSV Bestevaer aan de Vooroever in Medemblik. Met name voor de jongste zeilers is de locatie aan de Vooroever een mooie beschutte omgeving waar zij met veel plezier de eerste zeilervaringen kunnen opdoen.

Watersportvereniging Bestevaer

De watersportvereniging is 57 jaar geleden opgericht. Naast het zeilen met kajuitjachten, catamarans, surfplanken is jeugdzeilen een kernactiviteit. Waarbij watersporten in de gemeente Medemblik voor iedereen toegankelijk is en centraal staat.

 

Reageren via facebook