12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:16
Medemblik Actueel.

Een oplossings is om een wasknijper op je neus te zetetn (Foto: Can Stock Photo)
Een oplossings is om een wasknijper op je neus te zetetn (Foto: Can Stock Photo)

Hitte zorgt voor vloedgolf aan klachten over stinkende containers

MEDEMBLIK – Het is genieten voor de mensen die van warmte en zon houden, lekker in je zomerse kleding buiten een kleurtje op doen. Alleen heeft de warmte van de afgelopen weken en de hitte van de afgelopen dagen wel 1 groot nadeel. De afvalcontainers gaan enorm stinken en bij sommige containers zie je de maden al eruit kruipen.

Een rondje door de diverse kernen in de gemeente Medemblik leverde direct al een 95-tal klachten op van mensen die het niet meer te harden vinden wat de stank betreft. “We gooien nu gewoon alles in de container die het eerst aan de beurt is om te worden geleegd,” zegt een inwoonster van Hauwert tegen onze verslaggever. Terwijl een inwoner van Wognum dagelijks 3 liter natuurazijn in de bakken gooit om toch maar iets van de rottende lucht kwijt te raken.

Bekijk ook de video: Grote ergenis onder de West-Friezen… de oranje container

HVC heeft in 2017 al eens laten weten dat de ophaalfrequentie van de afvalcontainers door de gemeente Medemblik moet worden aangepast mocht de stank te erg worden maar daar zitten ook direct weer kosten aan verbonden.

Tips tegen stinkende afvalcontainers

  • Schoonmaakazijn: Verdun wat schoonmaakazijn met wat water, doe een klein bodempje water in de container en laat de deksel openstaan met een wasknijper. Maden zullen hun weg naar de afvalbak dan niet meer vinden.
  • Koffiedik: Gooi koffiedik niet meer meteen weg! Het is namelijk erg geschikt om onaangename geurtjes tegen te gaan. Niet alleen in de container, ook in de koelkast kan dat goed werken.
  • Mottenballen: …in een panty! Dat is dé oplossing om ongedierte uit je afvalbak te houden. Helpt misschien niet meteen om nare geurtjes weg te krijgen, maar je bent in ieder geval de vieze beestjes een stapje voor.
  • Waspoeder: Vieze geurtjes in de container? Strooi wat waspoeder op de bodem en herhaal dit als de afvalbak voor de helft vol is.
  • Lavendel: Een stinkende afvalbak met maden ga je te lijf met lavendel. Maden houden niet van de geur van lavendel. Je kunt verse lavendel gebruiken, maar ook een luchtverfrisser met deze geur. Want wij vinden het wel lekker ruiken.
  • Stro of kranten: Het vocht dat uit afval komt, zorgt voor de nare geurtjes. Door stro op de bodem van de container te leggen, wordt het vocht geabsorbeerd en gaat het niet stinken. Dit werkt ook zo met kranten. Laat de deksel van de container op een kiertje staan (met behulp van een dunne lat) zodat er ook zuurstof bij kan komen.

 

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?