Medemblikker Jeffrey Kelder, Nederlands kampioen stratenmaker .

MEDEMBLIK – Supertrots, maak je niet veel mee, zagen al snel dat hij of eerste of tweede zou gaan worden.. Woorden van trotsheid van zijn werkgever Cees Bakker die onderweg van de wedstrijd in Mierlo weer onderweg is naar West-Friesland.

Op het NK Straatmaker, dat eergisteren van start ging, kregen deelnemende stratenmakers onder andere de opdracht een groot vak te vullen. “In dat vak moesten we onder andere een ster gaan uitzetten, helemaal uitrekenen, in de geometrie ook”, vertelt het duo aan NH Radio vanmiddag.

Hamer
Extra moeilijk was de opdracht met Portugese keien. “Die zijn allemaal van alle kanten een verschillende maat. Dus dat is heel lastig om te straten. Dat moet allemaal met de hamer.”

Jeffrey is erg tevreden met het behaalde resultaat. “Je hebt heel weinig uur voor heel veel werk. Het was krap.” Maar bij de beoordeling telde niet alleen de tijd. “Het gaat echt wel om de kwaliteit, om het vakmanschap”, laten de winnaars trots weten. 

Reageren via facebook