Medemblik Actueel.

Over twee weken is er weer een stukje N23 klaar. (Foto: GoogleMaps)
Over twee weken is er weer een stukje N23 klaar. (Foto: GoogleMaps)
Regionieuws

Afsluiting N506 tussen Lutjebroek en Enkhuizen

REGIO – Op de N506 tussen de Voetakkers in Lutjebroek en Enkhuizen vinden van maandag 4 juni tot en met maandag 18 juni 2018 diverse werkzaamheden plaats. En op de Raadhuislaan tussen de N506 en de Stede Broecweg in Grootebroek wordt van 4 juni tot en met 2 juli 2018 gewerkt aan de weg. Tijdens deze werkzaamheden is op beide wegen geen verkeer mogelijk en wordt het verkeer omgeleid. Dit brengt aanzienlijke verkeershinder met zich mee. De werkzaamheden aan de N506 zijn onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Twee weken afsluiting deel N506

Van maandag 4 juni 06.00 uur tot en met maandag 18 juni 2018 05.00 uur is de N506 tussen de Voetakkers in Lutjebroek en het kruispunt met de N302 in Enkhuizen geheel afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Er gelden omleidingsroutes via de N302. Fietsverkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.

Afsluiting Raadhuislaan

Van maandag 4 juni 06.00 uur tot en met maandag 2 juli 05.00 uur 2018 is de Raadhuislaan afgesloten tussen de N506 en de Stede Broecweg voor zowel gemotoriseerd als fietsverkeer. Verkeer op de Stede Broecweg en Raadhuislaan wordt tijdens de afsluiting van de Raadhuislaan omgeleid via de Wijzend en Voetakkers naar de N506.

Florasingel

De rotonde Florasingel is voor al het verkeer afgesloten van maandag 4 juni 06.00 uur tot en met maandag 18 juni 2018 05.00 uur. Vanaf maandag 11 juni kan het verkeer uit Grootebroek weer oversteken naar de Zuiderdijk en omgekeerd. De werkzaamheden gaan gepaard met enige geluids- en trillingshinder.

Nieuwe verkeerssituatie

Na de werkzaamheden vervalt de bestaande aansluiting van de Raadhuislaan op de huidige N506 (toekomstige N307). Verkeer rijdt in de toekomst via de Voetakkers de N307 op. Vanaf de Raadhuislaan tot aan Enkhuizen wordt dit deel van de weg een 80 kilometerweg. 

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt, via telefoonnummer 0800-0200 600 (gratis), of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen op www.n23westfrisiaweg.nl. 

N23 Westfrisiaweg

Vanaf eind 2018 rijdt het verkeer tussen Alkmaar en Enkhuizen over de nieuwe N194 (Braken) en N307 (Westfrisiaweg). De provincie Noord-Holland zorgt in het project N23 Westfrisiaweg met haar partners voor deze nieuwe verbinding. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de regio. Ook bevordert het de economie en werkgelegenheid. Bouwbedrijf Heijmans bouwt de weg.

Meer informatie: www.n23westfrisiaweg.nl..

 

Reageren via facebook