Drijvende krachten achter de Citytours Medemblik nu werkloos toekijkend (Foto: Medemblik Actueel)

Overheid draait Citytours Medemblik de nek om

MEDEMBLIK – Vanwege strengere overheidsregels is het bestuur van de Citytours Medemblik genoodzaakt de toeristische pendeldienst tussen het de diverse musea in de gemeente Medemblik te stoppen. Bij wel rijden heeft dit gevolgen voor de veiligheid van de passagiers en de dekking van de verzekering. Met andere woorden, het risico van doorrijden is te groot voor chauffeur en de betrokken musea.

Hopen op de gemeente Medemblik

Het bestuur is met de gemeente Medemblik aan het overleggen hoe tot een oplossing te komen zodat de toeristen weer zo snel mogelijk met de toeristentram kunnen worden vervoerd.  Het bestuur hoopt nog dit seizoen de beeldbepalende trams van stal te kunnen halen en weer van musea naar musea te kunnen rijden.

Op 5 juli 2013 ging de allereerste Citytours rijden door Medemblik toen toenmalige wethouder Jan Louw Zwagerman achter het stuur van de rode Citytours Medemblik plaatsnam en een rondje ging rijden met genodigden. Nu bijna 5 jaar later is er voorlopig dus een einde aan het rijden met de toeristentram gekomen en is het maar de vraag of de toeristentram ooit nog gaat rijden.

 

Reageren via facebook