Weerbericht – wisselend bewolkt en warm

MEDEMBLIK – De dag start met veel bewolking maar in de loop van de ochtend lost dat deels op waardoor de zon ruimte krijgt om te schijnen. Met een middagtemperatuur van 24 graden bereiken wij weer bijna de zomerse waarden.  De wind is matig en blijft redelijk standvastig waaien uit het noordoosten/oosten. In de nacht naar donderdag draait de wind naar het oosten en voert nog warmere lucht aan richting onze regio. De temperatuur daalt in de nacht naar donderdag niet verder dan tot een graad of 15.

Bewolkt met toenemende kans op een (onweers)bui

Donderdag wordt het echt zomers wat de temperatuur betreft, ruim 25 graden zal bij iedereen op de temperatuurmeter komen te staan. Wel is er redelijk wat bewolking die in de loop van de middag ook nog eens verder dicht gaat trekken en kan er een enkele (onweers)bui gaan vallen, maar heel veel regen zal er niet gaan vallen zo laten de eerste berekeningen zien.

Vrijdag is de kans op een onweersbui groter en kan er ook soms even een wat steverige (onweers)bui gaan vallen. De temperatuur blijft bovennormaal warm met 23 graden overdag en in de nachten rond de 16 graden. De wind waait ook nog steeds uit het oosten en blijft warme tot zeer warme lucht onze kant op voeren.

Het weekend verloop zeer zonnig en zeer warm. Zaterdag wordt het zeker 26 graden maar 27 graden is ook niet uitgesloten, zondag van hetzelfde laken en pak, een middagtemperatuur schommelend rond de 26 graden en veel zon.

Ook de dagen daarna blijft het te warm voor de tijd van het jaar waardoor de maand mei de boeken zal in gaan als een te warme en te droge maand.  Misschien dat dinsdag 29 en woensdag 30 mei nog iets aan dat laatste kan veranderen, dan neemt de kans op een (onweers)bui weer toe en gaat er een paar mm. regen vallen.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

De zevendaagse verwachting voor Medemblik, bewolkt maar te warm voor de tijd van het jaar.
De zevendaagse verwachting voor Medemblik, bewolkt maar te warm voor de tijd van het jaar.

Reageren via facebook