Medemblik Actueel.

Tweede ‘Vrijwilligersfeest’ Medemblik, wachtlijst krijgt voorrang

MEDEMBLIK – Niemand had kunnen dromen dat de belangstelling voor het vrijwilligersfeest dat de gemeente Medemblik begin dit jaar organiseerde voor alle vrijwilligers van de gemeente Medemblik zo overweldigend zou zijn. Door de enorme belangstelling kon niet iedereen naar het feest komen waardoor de gemeente veel kritiek kreeg. Er is nu besloten om in november een tweede vrijwilligersfeest te gaan houden waar de 230 vrijwilligers die op de wachtlijst staan voorrang krijgen bij de aanmelding.

De organsiatie gaat uit van 350 personen voor de tweede vrijwilligersfeest maar er is een uitloop naar 400 personen mocht de belanginstelling weer net zo groot zijn als bij het eerste vrijwilligersfeest.

Vrijwilligersfeest zonder cabaret

Het Vrijwilligerspunt heeft op grond van de Innovatieagenda reeds een subsidie ontvangen voor het organiseren van een Vrijwilligersprijs 2018. Door de prijsuitreiking tijdens het vrijwilligersfeest te laten plaatsvinden, krijgen de genomineerden de aandacht die ze verdienen. Het uitreiken van de Vrijwilligersprijs neemt in het programma de plaats in van het cabaret. Uit de evaluatie van het Vrijwilligersfeest is ook gebleken dat men het cabaret geen toegevoegde vond hebben.

De gemeente gaat via de gebruikelijke kanalen als de sociale media, de verenigingen, vrijwilligersorganisaties, het vrijwilligerspunt, de diverse stichtingen en de lokale websites binnenkort de mensen op attendeerden op het feest en de vrijwilligersprijs.

Vrijwilligersprijs

De inzet van vrijwilligers is in toenemende mate essentieel. Om meer vrijwilligers te kunnen werven is het belangrijk om te tonen waar vrijwilligerswerk plaats vindt en waardering te tonen voor het verrichten van vrijwilligerswerk. In de gemeente Hoorn heeft het Vrijwilligerspunt een prijs speciaal voor vrijwilligers georganiseerd. Doordat vrijwilligers een prijs kunnen winnen worden en voelen zij zich gewaardeerd. En bij de feestelijk uitreiking van de prijs wordt ook aandacht geschonken aan al het vrijwilligerswerk binnen de gemeente. De genomineerden krijgen ook aandacht in diverse media, ook dit vergroot de bekendheid van vrijwilligerswerk en heeft daardoor een wervend karakter.

De vrijwilligersprijs ( Medemblik) kent 3 categorieën:

  1. jonge vrijwilliger van het jaar ( onder de 18)
  2. vrijwilliger van het jaar
  3. organisatie of burgerinitiatief van het jaar

Reageren via facebook