Henk Lof en Leo Smit kregen een vertrouwensband door fiets en auto

MEDEMBLIK – Henk Lof werd eind april Jakob (70). Hij is een geboren Uitdammer, maar woont al sinds 1972 met zijn vrouw Loes in Medemblik. “We gingen eerst aan de Spooksingel wonen”, vertelt Henk, “nu wonen we alweer negen jaar aan de Oude Haven. We zijn misschien geen ‘echte’ Medemblikkers, maar zo voelt het wel.”

De Medemblikker werkte achttien jaar bij een autodealer in Amsterdam, maar vestigde later zijn eigen bedrijf Auto Veronica in de Radboudveste. “Ik had zelf taxi’s onder de naam Veronica Taxi. Als hobby reed ik vijf jaar als parttime chauffeur in de bus van Jan de Wit, voor en met Hoogovens personeel. Mijn vrouw Loes werkte dertig jaar parttime bij van Onzenoort Schoenen in Medemblik.”

Ontmoeting met Leo

Zo’n veertig jaar geleden stapte Henk de fietsenwinkel van Leo en Tiny Smit aan de Westerhaven binnen. Tiny nam de verkoop voor haar rekening en Leo zorgde ervoor dat alle fietsen werden gerepareerd. De klanten konden de fietsen toen ophalen bij de werkplaats aan het Achterom. “Ik kwam die dag om een racefiets te kopen en koos voor een rode Gazelle van 299 gulden (paste op een eurocheque). Mijn fiets werd elk jaar netjes onderhouden door Leo. Omdat ik eigenaar was van Auto Veronica, vroeg de fietsenmaker of ik een auto voor hem wilde kopen. Denk nu niet dat Leo een ‘gewone’ wilde. Nee, ik moest op zoek naar een 3 liter CDI met alles erop en eraan. Met die opdracht ging ik via mijn netwerk en kennis aan de slag. Zo geschiedde het bij Leo, omdat ik altijd met mijn fiets bij hem kwam en hij van mijn autokennis wist, kreeg ik het verzoek om voor hem de auto te zoeken en ook te onderhouden. Toen ontstond een mooie vertrouwensband”, zegt Henk.

Het hele verhaal leest u bij onze mediapartner Rodi Media

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.