Weerbericht Medemblik – bewolkt met soms ook wat zon

MEDEMBLIK – De zon zullen wij vandaag niet al te veel te zien krijgen door een dichte laag bewolking die boven onze regio hangt, uit de aanwezige bewolking valt vrijwel geen neerslag maar een enkel spatje is wel mogelijk. De middagtemperatuur loopt op naar een frisse 14 graden waardoor het vandaag ook direct de koudste dag van deze week is. De wind waait uit het noorden en is matig tot vrij krachtig van kracht. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 10 graden door de hardnekkige bewolking.

Ook vrijdag bewolkt

Ook vrijdag hebben wij nog te maken met veel bewolking al is er wel iets mee ruimte voor de zon, de wind waait nog steeds uit het noorden en is matig van kracht, en deze noordelijke wind voert nog steeds vrij frisse lucht met zich mee waardoor het vrijdag niet veel warmer dan een graad of 15 gaat worden. Ook zaterdag hebben wij nog te maken met een noordelijke wind maar in de loop van de ochtend draait de wind naar het noordoosten waardoor de aanvoer van droge lucht gaat beginnen. Met 16 graden is het toch alweer iets warmer dan vandaag.

Medemblik in het zonnetje

Zondag profiteren wij weer volop van de oostelijke wind die droge lucht aanvoert waardoor de bewolking oplost en de zon van de vroege ochtend tot in de avond zal schijnen. Dit is ook direct merken aan de temperatuur, die loopt al snel op naar rond de 20 graden. Ook de dagen daarna, en zeker maandag en dinsdag, blijft het met 21 graden overdag lekker warm al kan er op dinsdag een enkele bui gaan vallen omdat de wind dan weer uit het noorden gaat waaien.

Kijken wij verder vooruit dan gaat de temperatuur iets terug naar gemiddeld 18 graden, blijft de wind uit de noordhoek waaien maar is het wel droog en vrij zonnig. De nachttemperaturen komen niet meer onder de 10 graden uit.

Voor meer weer, kijk op de website van het weerstation in Medemblik

Het weer voor de langere termijn met droog en zonnig weer en gemiddeld 18 graden overdag en 11 graden in de nachten

Reageren via facebook