Medemblik Actueel.

Het appartementencomplex in Andijk dat geen openbaar terrein meer is maar verboden voor onbevoegden (Foto: GoogleMaps)
Het appartementencomplex in Andijk dat geen openbaar terrein meer is maar verboden voor onbevoegden (Foto: GoogleMaps)
Algemeen Politiek

Els van den Bosch(CDA) wil oplossing skatejeugd Andijk

ANDIJK – Sinds het voormalige gemeentehuis in Andijk is verbouwd tot het appartementencomplex “De Dijkwachter” is de jeugd en dan vooral de skatende jeugd een beetje zoekende naar een nieuwe plek om te kunnen skaten. Was voorheen het gebied gewoon openbaar terrein, tegenwoordig is het alleen voor bewoners van het appartementencomplex toegangkelijk.

Skaterjeugd wil eigen plek

Els van den Bosch zegt tegen Medemblik Actueel: “Deze toegang leent zich geweldig goed voor skaters, BMX-ers en free runners. (zie bijgaande foto’s). Jongeren tussen de ca. 11 en 17 jaar vermaken zich hier goed. Voor de bewoners van De Dijkwachter is dit ongewenst en het geeft overlast. De bewoners spreken de jongeren er op aan, maar dat heeft niet altijd het gewenste effect. Het is (nog) niet geëscaleerd, maar het komt de harmonie en verstandhouding niet ten goede.  Het is overigens niet ter plekke aangegeven, dat dit geen publiek terrein is. De jongeren zelf komen met het argument dat er geen alternatief voor hun is in Andijk.

Om de jeugd een eigen plek te geven heeft Els van den Bosch vragen gesteld aan het college of het mogelijk is om doormiddel van borden duidelijk aan te geven dat het gebied rondom het appartementencomplex geen openbaar terrein meer is en verboden is voor onbevoegden.  Maar tevens wil zij dat de gemeente in gesprek gaat met deze groep jongeren om te zoeken naar een alternatieve locatie waar zij ongestoord kunnen skaten, BMX’en en Freerunnen.

De jongeren zelf willen maar wat graag meewerken aan een blijvende oplossing, maar laten wel duidelijk weten aan Medemblik Actueel dat er echt iets voor hun moet komen om hun hobby te  kunnen uitoefenen.

Reageren via facebook