Medemblik Actueel.

Opperdoes vergeet te winnen tegen Kadoelen (Foto: v.v. Opperdoes)
Opperdoes vergeet te winnen tegen Kadoelen (Foto: v.v. Opperdoes)
Algemeen

Opperdoes vergeet te winnen tegen Kadoelen

OPPERDOES – Opperdoes heeft relatief goede zaken gedaan t.o.v. D.Z.S. in strijd om de laatste plaats. Het pakte een punt tegen Kadoelen, en omdat D.Z.S. verloor, werd het verschil weer 3 punten en is er ook de bonus die doelsaldo heet. Maar met een beetje meer geluk en gogme hadden dit er 2 meer geweest. Opperdoes trad in de laatste wedstrijd schorsing van keeper Jan Ploeg op met de 3e doelman in de laatste 5 wedstrijden. Ditmaal was na Peter Gutter, Joran Hof, Jan Pieter Zwaan die zijn kans rook.

Spektakel

De 1e helft  bood niet het spektakel wat vooral het einde van de wedstrijd zou gaan geven. Kadoelen was licht sterker al creëerde het niet veel kansen en waren de gevaarlijke momenten vooral uit de spelhervattingen waarbij de ballen listig het doelgebied indraaiden. Opperdoes kwam daar een aantal malen goed weg. Zelf kreeg het maar een paar kansjes, maar die waren te onschuldig om de Amsterdamse doelman echt te verontrusten. Verontrustend werd het in de 39e minuut toen een hoekschop van Kadoelen door mensen op de lijn in het Opperdoes doel verkeerd werd beoordeeld en ook doelman Zwaan liet zich verrassen. Een knullige achterstand, maar een aantal minuten later had hij wel een prachtige reactie door een venijnig geschoten bal uit de korte hoek te ranselen. Zo werd de pauze bereikt met een 0-1 stand en het gevoel dat het nog kon.

En het kon, want er ontspon zich een heel leuk duel waarin beide ploegen de volle winst wilde pakken. Maar eerst werd het 1-1 in de 55e minuut en wel door routinier Frank Zwaan ,die bewees nog heel goed mee te kunnen, en in de voor hem typerende stijl de gelijkmaker aantekende. Aanval over rechts en de bal van Tamo Karpetian voor het doel langs waar Zwaan over links kwam inlopen en zijn harde schuiver was de Kadoelen keeper te machtig. Een paar minuten later de weelde van de voorsprong voor Opperdoes. Karpetian die alleen voor dezelfde doelman hem opnieuw kansloos liet. Kadoelen wilde perse niet verliezen en ging vol voor minimaal een punt maar Opperdoes gaf geen krimp en leek het heel lang  de 2-1 vast te houden. Kansen over en weer maar geen doelpunten. Tot de 87e minuut, een vrije trap net buiten de Opperdoes “16” de gelijkmaker betekende.

Penalty

Dit werd niet de eindstand, want de laatste minuten gaf de wedstrijd  het publiek meer. In de 90e minuut werd een diepe bal een prooi voor de keeper van Kadoelen. De bal klemmend en paar passen nemend, gaf hij in de ogen van scheidsrechter Schram,  Arthur Schoutsen die voor hem stond een duw. Tot vrijwel ieders verbazing floot hij en ging de bal op de stip. Marijn Putting nam het presentje dankbaar aan en schoot de 3-2 binnen. En weer was het niet het slotakkoord, want niet veel later vergat Opperdoes de bal die achterin resoluut op te ruimen, “zo’n bal moet de Zweker in”, en hierdoor kon Kadoelen ook nog de 3-3 maken. Dit was onnodig in deze situatie en kostte helaas de overwinning. Al was er op het gelijke spel niets af te dingen, toch mag dit niet gebeuren. Met nog 2 volle wedstrijden te gaan, er volgen ook nog 11 minuten in Beverwijk tegen D.E.M. , staat Opperdoes weer wat steviger op een nacompetitie plaats. Komende zaterdag uit naar Den Helder waar H.C.S.C. de tegenstander is. Dan geen verslag.

Reageren via facebook