2 C
Medemblik
18 januari 2021 06:29
Medemblik Actueel.

Inwoners Zwaagdijk-West zijn de ruzies tussen Heijmans en de Provincie meer dan beu

ZWAAGDIJK-WEST – Alles draait in deze ruzies om geld en foutief aangeleverde gegevens. Heijmans wil meer geld zien omdat de Provincie volgens Heijmans verkeerde testresultaten over de bodemgesteldheid bij Zwaagdijk- West zou hebben overlegd waardoor er veel meer zand en tijd nodig is om de Westfrisiaweg te kunnen realiseren.

Al in het jaar 2000 heeft de provincie een dik rapport gekregen opgesteld in opdracht van de inwoners van Zwaagdijk-West dat is gedaan door een onafhankelijk bedrijf en wat zich richtte op de bodemgesteldheid van het gebied ten oosten van de A7.  Hieruit kwam al snel naar voren dat de bodem in dat gebied moerasachtig is waardoor er bij bijvoorbeeld viaducten en rotondes eerst palen de grond in moeten worden geslagen om zo stabiliteit te krijgen.

Lees ook:Ruzie tussen Provincie en aannemer, ellende Westfrisiaweg duurt voort.

Inwoners Zwaagdijk roepen aannemer en Provincie op om verder te gaan met de Westfrisiaweg

Dat de N23(Westfrisiaweg) een levensgevaarlijke weg is geworden blijkt wel uit de vele ongevallen die er sinds de renovatie van de weg zijn gevallen, sommigen met dodelijke afloop. De omwonenden van de Westfrisia weg zijn het nu meer dan beu en roepen beide partijen op om toch de werkzaamheden te hervatten en niet wachten op een uitspraak van de Raad van Arbitrage voor de Bouw, dit kan tot wel een jaar duren.

Lees ook: Ruzie tussen Provincie en aannemer, ellende Westfrisiaweg duurt voort.

Voor de omwonenden kan er niet snel genoeg met het werk worden begonnen, het liefst nog vandaag dan morgen zeggen ze in een reactie. Maria Weeber zegt tegen Medemblik Actueel: “De Provincie moet een stoppen het opzoeken van conflicten en zich gaan beseffen dat het conflict met de aannemer er voor gaat zorgen dat de Westfrisiaweg nog jaren langer een bouwput blijft en de veiligheid er niet beter op wordt.

Reageren via facebook