Vier de lente bij MAK Blokweer!

BLOKKER – Hoera, de lente hangt in de lucht! De schapen worden geschoren, de natuur bloeit op en iedereen zit vol lentekriebels. Dat gaan we vieren tijdens SPRING!, een lente-fair voor het hele gezin, op zondag 27 mei 2018. Tijdens SPRING! zijn er bij MAK Blokweer de hele dag door activiteiten en demonstraties die in het teken van de lente staan. Tegelijk met de fair vindt ook MAKS’ Biomarkt plaats, de leukste maandelijkse streekmarkt met biologische en duurzame producten.

Lente bij Mak-Blokweer

De dag begint met een unieke mogelijkheid om te ontbijten met de geiten, aan een lange tafel direct aan de wei. Alle ingrediënten zijn afkomstig van MAKS’ Biomarkt, die deze dag ook op het terrein staat. ’s Middags is er een yogales voor jong en oud, verzorgd door Bamboeyoga. De les is geschikt voor alle leeftijden en vooral leuk om als gezin aan deel te nemen. Theatralala geeft twee keer een interactieve theatervoorstelling. Hierbij worden de kinderen uit het publiek uitgenodigd om actief mee te spelen!

Je kunt de hele dag door meekijken bij het schapen scheren. Van dichtbij zie je hoe de dierverzorger de mooie wollen schapenvacht netjes afscheert. Heemraadschap Noord-Hollands Noorderkwartier is aanwezig met een watertafel waar je al spelend en spetterend kunt experimenteren met waterbeheer. Bloemen zijn onlosmakelijk met de lente verbonden, daarom kun je tijdens de fair meedoen met een heuse flower power-fotoshoot. Kinderen kunnen zich mooi laten schminken.

Zit je vol inspirerende lentekriebels? Trek dan een tegel uit je tuin en neem hem mee naar SPRING!. Hier kun je je tegel versieren en inruilen voor zaden of een plantje voor je tuin. De versierde tegels worden gebruikt voor een pad naar de tribune voor de voorstelling OER, die in september in de weide van MAK Blokweer wordt opgevoerd. Zo draag je een steentje bij aan de realisatie van de voorstelling en maak je je eigen tuin gelijk een stukje groener.

SPRING!

Tegelijk met SPRING! vindt ook MAKS’ Biomarkt plaats op hetzelfde terrein. Hier staan verschillende lokale ondernemers met een keur aan biologische en/of duurzame producten. De vaste kramen worden zoals elke maand gevuld door Bakker Raat met brood zoals brood bedoeld is, Kaas Plaza met een ruim assortiment verrassende kazen, ProeVkantoor met groente en fruit van telers uit de streek, Cantos Import met Spaanse olijfolie en balsamico-azijn, en Life Energy met verschillende producten voor gezonde energie. In de wisselkramen staan Paardencentrum Moerbeek met melkcapsules en verzorgingsproducten, Evlac met pindakaas en ander beleg en Loes Robbemond met sieraden van gerecycled materiaal. Ook de ijscowagen met heerlijk ijs van schapenmelk van Schapenstreek staat weer op de markt.

In de weide vlak bij de fair en de markt zet Karsten Travelstore haar tentenshow op. Hier kunnen bezoekers verschillende tenten van binnen en van buiten bekijken. Er zijn medewerkers van Karsten aanwezig voor vragen en advies.

Bij ontbijten met de geiten, Bamboeyoga en de voorstelling van Theatralala is beperkt plaats. Reserveren kan via de website van MAK Blokweer. Voor deze activiteiten en voor de fotoshoot wordt een bijdrage gevraagd.

SPRING! en MAKS’ Biomarkt zijn beide leuk voor het hele gezin! De fair en de markt vinden plaats op zondag 27 mei van 10:00 tot 16:00, aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Entree is gratis. Meer informatie over het programma is te vinden op de website van MAK Blokweer. Voor meer informatie: info@mak-blokweer.nl of 0229-266344. Honden niet toegestaan. 

MAKS' Biomarkt - Life Energy (Foto aangeleverd)
MAKS’ Biomarkt – Life Energy (Foto aangeleverd)