laatste zomerse dag vanaf donderdag frisser

MEDEMBLIK – De wind is al gedraaid van het zuidoosten naar het noordwesten wat er na vandaag voor gaat zorgen dat de temperatuur teruggaat naar wat normalere waarden voor de tijd van het jaar. Vandaag is het nog zomers warm met een middagtemperatuur van rond de 25 graden en is het ook nog steeds volledig onbewolkt. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 10 graden en neemt ook de bewolking toe.

Donderdag, Hemelvaartsdag, is het met 14 graden dan ineens 10 graden kouder dan vandaag omdat de wind uit het westen/noordwesten waait en het Noordzeewater nog een stuk kouder is dan de bovenlucht. In de loop van de dag neemt de kans op een bui toe en mogelijk zit er bij een bui ook een klap onweer. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 7 graden maar vlak boven de grond is het nog enkele graden lager.

Op vrijdag draait de wind weer naar het oosten en ligt de middagtemperatuur rond de 16 graden en is er weer meer ruimte voor de zon om te schijnen. Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag 20 graden en flinke zonnige momenten, op zondag hooguit 14 graden en dan kunnen er enkele stevige buien gaan vallen. Op zaterdag waait de wind uit het oosten/zuidoosten en is matig, op zondag is deze naar het noordwesten gedraaid en is tijdens buien vrij krachtig tot krachtig.

Reageren via facebook