Menu – Krokante speklapjes met andijvie
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g andijvie
- 200 g kleine tomaten
- 4 speklapjes
- 3 tl kerriepoeder
- grove mosterd
- zonnebloemolie
Instructions
- Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water ca. 20 minuten gaar. Afgieten.
- Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
- Was de andijvie. Snijd de andijvie in reepjes, de tomaten in partjes en de speklapjes elk in drieën. Droog de andijvie in een sladroger of schone theedoek.
- Wrijf de stukjes speklap in met 1 tl kerriepoeder. Bak de speklapjes in een droge koeken pan in ca. 12 minuten op een vrij hoog vuur knapperig en bruin. Keer ze tussentijd heel vaak om zodat ze niet te donker worden. Bestrijk de stukjes speklap als ze klaar zijn aan beide kanten met mosterd en bak ze om en om nog 1 minuut.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de ui met 1½ tl kerriepoeder 3 min.
- Voeg de tomaatjes en de andijvie toe en roerbak ze 3-4 minuten mee.
- Verdeel de roergebakken andijvie met tomaat, gekookte aardappels en speklapjes over 4 borden.
- Bedruppel de aardappelen met een heel klein beetje van het bakvet van de speklapjes en bestrooi ze met wat zwarte peper.
Reageer