16.3 C
Medemblik
24 september 2020 17:09
Medemblik Actueel.

Delen is helen, het herstelverhaal van Bjorn

REGIO – Iedere maand ontvangen we in de Herstelwerkplaatsen in West-Friesland gasten die aan belangstellenden, hulpverleners, familie en vrienden een herstelverhaal vertellen. Indrukwekkende verhalen van mensen die hebben geleerd na het vallen weer op te staan. Entree is gratis en belangstellenden zijn van harte welkom. Op donderdag 3 mei vertelt Bjorn zijn verhaal om 16.00 uur op de Herstelwerkplaats, Wilhelminalaan 2 in Hoorn.

Het verhaal van Bjorn in het kort

“Mijn naam is Bjorn, 42 jaar en driekwart van mijn leven bestond uit onrust, disbalans, impulsiviteit, depressies, psychoses en een laag zelfbeeld. Toch kennen de meeste mensen mij als spontaan, open, loyaal en trots. Kwaliteiten, die ik lange tijd kwijt was, maar wel terugvond in het andere kwart van mijn leven. Was het allemaal zo makkelijk dan? Nee, net als iedereen heb ik ook een verhaal. En ik nodig u graag uit, om mijn verhaal bij te wonen.”

Wat zijn Herstelverhalen?

Wanneer je worstelt met gevoelens als; onzekerheid, depressie, woede, angst en wanhoop, bestaat er een kans dat de kernbegrippen van herstel je even ontgaan. Waar is de hoop, het vertrouwen, de steun en hoe kom je op voor jezelf, je dromen en toekomst? Hoe pakken anderen dit aan en wat kan jij uit deze gedeelde ervaringen meenemen, in jouw eigen weg van herstel?

We merken door de openheid in deze verhalen, en de mooie reacties hierop, dat er hoop en vertrouwen wordt doorgegeven, dat herstel wel degelijk mogelijk is! Door ervaringen te delen creëren we een kettingreactie. “Wat jij kan, kan ik ook!” Als hulpverlener hoor je vanuit eigen ervaringen wat wel en wat niet herstel bevorderend werkt.

Wat is de Herstelwerkplaats?

Een Herstelwerkplaats is een plek waar mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om te werken aan hun herstel. Een plek voor, door en met mensen met een psychiatrische achtergrond en ervaringskennis. Een plek die kwetsbare mensen nieuw perspectief biedt, door middel van ruimte, ontmoeting, het verstrekken van informatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Voor meer informatie zie: http://www.ggz-nhn.nl/herstelwerkplaats.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?