16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 18:17
Medemblik Actueel.

Connexxion

Staking dreigt bij streekvervoer

REGIO – Chauffeurs van de streekbussen dreigen 30 april en 1 mei het werk neer te leggen bij het streekvervoer als de werkgevers niet met betere cao-voorstellen komen. De vervoerders hebben daar een week de tijd voor. Als zij dan niet voldoende tegemoetkomen aan de wens van de werknemers om bijvoorbeeld de werkdruk te verminderen volgen acties, meldt vakorganisatie FNV.

Teleurgesteld

De bonden en de werkgevers spraken vandaag met elkaar over een nieuwe cao voor het streekvervoer. Het overleg leidde niet tot overeenstemming. De werkgevers hadden eerder al een onderhandelingsresultaat op tafel gelegd. Dat werd eind maart door de leden van CNV Vakmensen en FNV afgewezen.

De werkgevers laten weten teleurgesteld te zijn in de gang van zaken. Zij onderzoeken de mogelijkheden om toch tot een akkoord te komen. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Reageren via facebook