De brandweer in actie bij de brand bij Leekerweide (Foto: HBP Media)

Rook- en waterschade na brand Leekerweide

WOGNUM – Maandagmiddag ging het brandalarm af op de locatie Verlengde Kerkweg. Er bleek brand te zijn op het dak van Wentel 4. Er is meteen snel en knap gehandeld door de betrokken medewerkers en hulpdiensten. Cliënten en medewerkers zijn door de eigen Bedrijfshulpverleningsdienst meteen in veiligheid gebracht. Er zijn geen cliënten of medewerkers  gewond geraakt of in gevaar geweest. Om 16.15 uur kon gemeld worden dat de brand is geblust.

Verslag: Esther Luis

Snel onder controle

De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit en was snel ter plaatse. Er was met name veel rookontwikkeling. De appartementen worden nu gelucht en de brandweer blijft nog even om het appartement te controleren en toe te zien op het ventileren ervan. Cliënten hebben persoonlijke spullen kunnen ophalen voor de komende nacht.

Lees ook: Brand bij gebouw Leekerweide

Schade valt mee

Door de brand en het blussen is rook- en waterschade ontstaan. Toch valt die mee. De brandwerende bedekking van de woning heeft zijn werk prima gedaan. Maar natuurlijk is er toch schade ontstaan in het appartement zelf en door het blussen ook in de nabijgelegen appartementen. Er is meteen gestart met schoonmaak en waar nodig reparatie, zodat de cliënten weer snel in hun appartement terug kunnen.

Tijdelijk vervangende woonruimte

In het wentelcomplex wonen 28 cliënten. 7 daarvan zijn op dit moment op vakantie. Voor de overige 21 cliënten is voor de komende nacht tijdelijk vervangende woonruimte gevonden op de locatie zelf. Ouders en verwanten zijn op de hoogte gebracht. De cliënten zijn vrij rustig onder het gebeurde. De samenwerking tussen bedrijfshulpverlening, medewerkers en brandweer verliep soepel.

Adequaat en knap gehandeld

Hoe de brand is ontstaan is onderwerp van onderzoek. Paul Zegveld, bestuurder van LeekerweideGroep: “Het belangrijkste voor nu is dat cliënten en medewerkers een goede nacht hebben, iedereen gezond en wel is en dat onze cliënten zo snel als mogelijk weer terug kunnen naar hun vertrouwde omgeving. Grote complimenten aan iedereen die betrokken was bij het gebeurde: cliënten, medewerkers, brandweer en crisisdienst. Iedereen heeft rustig, professioneel en kalm gehandeld. Ik ben trots op ze!”.

Reageren via facebook