DEK-terrein Medemblik net de Fabeltjeskrant

MEDEMBLIK – Zo ziet 1 van de omwonenden van het DEK-terrein het hele gebeuren omtrent de bouwplannen van de gemeente Medemblik op het voormalige DEK-terrein.

In een brief schrijft de man: ,,Goedenavond bewoners van het grote Dierenbos Medemblik In het Dierenbos Medemblik gaan grote veranderingen plaatsvinden zo lezen wij in de Fabeltjeskrant. Op de groene vlakte van het Dek-terrein zijn plannen om woningen te bouwen. De plannen zijn uitgewerkt door Ed, – en Willem Bever en volgens hun zeggen is dit in goed overleg gegaan met onder andere de betrokken omwonenden. Truus de Mier heeft de opmerkingen van de indieners van een zienswijze beantwoord in een reactienota en netjes als paragraaf toegevoegd in de Fabeltjeskrant. Nadat de redactie en Chico Lama de Bosmeester de stukken hebben gezien hebben zij het aan u mede-bosbestuurders toegezonden om hier uw mening over te geven. Waarbij meneer de Uil bij het in stemming brengen zegt oogjes dicht en snaveltjes toe.

Verhaal gaat onder de afbeelding verder

De briefschrijver zegt dat het zo op hem en anderen overkomt, ,,participatie van de gemeente komt zo op ons als aanwonenden over.” De briefschrijver vraagt zich openlijk af waarom zij als aanwonenden van het terrein vanaf 12 januari 2017 toen de wethouder in een vergadering aangaf met de aanwonenden in gesprek te gaan nog steeds wachten tot dit gesprek ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Maar niet alleen het niet nakomen van afspraken, ook lijkt de gemeente het bestaande bestemmingsplan van 1 juli 1991 helemaal te zijn vergeten. In dit bestemmingsplan staat duidelijk omgeschreven dat borging van 7 meter moet zijn van de bebouwingsgrens van de woningen aan de Vlietsingel.

Zelfs op de vraag waarom op de tekeningen nog steeds niet de feitelijke erfgrenzen wordt gehanteerd blijft de gemeente het antwoord schuldig.

De gemeente blijkt ook de belofte om de aanleg van de drainage op het terrein voor rekening te nemen, dit is toegezegd door de projectleider, nu ineens bij de bewoners is gelegd waardoor deze nu met een kostenpost van 8000 euro zitten.

De man wijst erop dat hij en de andere aanwonenden niet tegen de komst van nieuwbouw op het voormalige DEK-terrein zijn maar wel op de manier waarop de gemeente met de omwonenden omgaat en daarbij geen rekening houdt met de aanwonenden.

 

 

Reageren via facebook