Een betere weerstand met supplementen en gezonde voeding

Er zijn een hoop mensen die zich tegenwoordig richten op het verbeteren van hun weerstand. Een betere weerstand zorgt er namelijk voor dat je minder vatbaar voor virussen en bacteriën bent.

Het is dus niet verwonderlijk dat er tal van remedies beschikbaar zijn die pretenderen jouw immuunsysteem een boost te kunnen geven. Maar welke remedies moet je nu kiezen ter verbetering van jouw immuunsysteem? Een goede vraag. Daar valt in principe geen pasklaar antwoord op te geven.

Desalniettemin zijn er een aantal remedies, zoals supplementen en gezonde voeding, die ervoor kunnen zorgen dat je jouw weerstand een handje kunt helpen. Lees verder om erachter te komen op welke wijze jij een betere weerstand kunt verkrijgen.

De basis voor het verbeteren van jouw weerstand

Wanneer het aankomt op het verbeteren van jouw weerstand, dan zijn er grofweg twee factoren erg belangrijk. Idealiter richt je jezelf op het toepassen van deze factoren in jouw dagelijkse leven.

Allereerst is het zaak om voldoende goede voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat eventuele voedingsstoftekorten verholpen of voorkomen kunnen worden. Maar hoe krijg je die voedingsstoffen het beste binnen? Dat is vrij eenvoudig: Enerzijds kun je die voedingsstoffen binnenkrijgen door iedere dag voldoende gezonde voeding te eten, anderzijds kun je jouw dieet aanvullen met gezonde hulpmiddelen, zoals supplementen.

Daarnaast kun je preventief natuurlijke remedies gebruiken om bepaalde onderdelen van jouw lichaam in topconditie te krijgen en te behouden. Gebleken is bijvoorbeeld dat een groot deel van jouw weerstand voortkomt uit jouw darmen. En dus is het cruciaal om ervoor te zorgen dat jouw darmflora gezond is. Zeker wanneer je streeft naar het verkrijgen van een betere weerstand.

Supplementen voor een betere weerstand

Je hebt al kunnen lezen dat er bepaalde supplementen zijn die een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van jouw weerstand. Je vraagt je wellicht af welke supplementen dat zijn. Dit is afhankelijk van jouw leefstijl, maar er zijn een aantal voedingssupplementen die met grote regelmaat ingezet worden om het immuunsysteem te ondersteunen.

Daarbij kun je denken aan kwalitatief hoogwaardige probiotica, die jouw darmen voorzien van goede bacteriën. Die goede bacteriën hebben jouw darmen nodig om een juiste balans te kunnen behouden tussen de goede en slechte bacteriën. Dit is zeer belangrijk, aangezien een disbalans (ofwel teveel slechte bacteriën) kan zorgen voor een verlaagde weerstand.

Naast een goed probioticum, zijn er andere supplementen die geschikt zijn voor het verbeteren van jouw weerstand. Een multivitamine complex kan resulteren in het binnenkrijgen van voldoende vitaminen, zoals vitamine C, vitamine D en vitamine B12. Maar ook een omega 3-supplement kan ertoe leiden dat jouw immuunsysteem verbeterd wordt.

Het is in ieder geval verstandig om jouw bloedwaarden te laten controleren door een arts, zoals jouw huisarts. Op die manier kunnen eventuele tekorten aan voedingsstoffen in kaart gebracht worden, waarna er gekeken kan worden welke supplementen het beste aansluiten op jouw behoeften.

Met andere woorden, het gebruik van supplementen dient altijd in goed overleg met een zorgverlener te gaan.

Help jouw darmflora met de juiste voeding

Niet alleen supplementen zijn geschikt voor het geven van een boost aan jouw weerstand; ook voeding speelt een belangrijke rol in het weerbaarder worden tegen virussen en bacteriën. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vezelrijke voeding, wat jouw darmen voorziet van de juiste voedingsstoffen.

Natuurlijke vezelrijke voeding zal de darmflora in positieve zin beïnvloeden, waardoor de goede darmbacteriën de overhand zullen krijgen. Een goed uitgebalanceerd dieet met veel voeding die rijk aan vezels is (zoals fruit, granen en groenten), zal voor de meesten afdoende zijn om genoeg vezels binnen te krijgen.

Tevens kun je veel mineralen en vitaminen uit groene bladgroenten, vlees, bonen en peulvruchten halen. Ook vissoorten, zoals tonijn en zalm, beschikken over tal van essentiële mineralen en vitaminen. Deze voedingsmiddelen zullen eveneens jouw lichaam voorzien van de benodigde stoffen. Met als resultaat een verbeterde weerstand!

Reageren via facebook