Wat verdienen nu eigenlijk de wethouders en raadsleden van Medemblik

MEDEMBLIK – Een vraag die altijd velen bezighoud, wat verdient nu eigenlijk een wethouder of een raadslid of de burgemeester van Medemblik. Wij hebben hier het antwoord op.

Een raadslid verdient in de gemeente Medemblik bruto 1248,42 euro per maand, omgerekend naar het aantal uren dat zij werkzaam zijn voor de gemeente Medemblik is het bepaald geen vetpot. Een raadslid in Medemblik is gemiddeld 3 tot 4 uur per dag, buiten zijn/haar andere werkzaamheden om, bezig met de politiek in Medemblik. Een wethouder verdient in de gemeente Medemblik bruto 6960,16 euro per maand en de burgemeester van Medemblik verdient 8660,52 euro bruto per maand.

Op het hoog forse salarissen maar gezien de verantwoordelijkheden van een wethouder en de burgemeester valt het wel mee, zeker als je het gaat vergelijken met de salarissen in de private sector bij valt het salaris van deze groep in het niets.

Kijken we even naar een gemeente als Hoorn die bijna 2x zo groot is kwa inwoners als Medemblik dan verdient de burgemeester daar ruim 9000 euro per maand, maar de kroon spant de burgemeester van Amsterdam met ruim 11000 euro per maand.

Reageren via facebook