Weerbericht Medemblik – vrij zonnig

MEDEMBLIk – Vandaag is het vooral de zon die de hoofdrol voor zich opeist. Door de droge wind die nu nog waait uit het oosten tot noordoosten is er vrijwel geen wolkje aan de lucht en zullen wij de zon van zonsopkomst tot zonsonderdag te zien krijgen. De middagtemperatuur loopt op naar 4 graden boven nul en in de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar op het vriespunt.

Dinsdag draait de wind meer naar het noorden en trekt er bewolking onze regio binnen, uit deze bewolking zal vrijwel geen neerslag gaan vallen. Met 7 graden in de middag is het dan ook ineens weer een stuk warmer dan de afgelopen dagen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 0 graden.

Woensdag is ook nog een droge maar wel bewolkte dag en met 7 graden is het vrijwel normaal wat de temperatuur betreft voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het noordwesten/westen en is matig 3Bft. In de nacht naar donderdag kan er al een enkel spatje neerslag gaan vallen en daalt de temperatuur naar 2 graden. Donderdag is dan een dag waarop wat lichte neerslag kan gaan vallen, de zon zal niet veel te zien zijn en met 6 graden is het in de middag ook wel gedaan met de temperatuur. ’s Nachts daalt het kwik mede door de aanwezige bewolking niet verder dan tot 4 graden.

Vrijdag en het weekend is het wisselend bewolkt/zonnig maar wel droog en loopt de temperatuur verderop van 8 graden op vrijdag tot 10 graden op zondag. De wind draait verder door naar het zuiden tot zuidwesten en is matig 3 tot 4Bft.

Reageren via facebook