Medemblik Actueel.

Algemeen Medemblik

Medemblik gaat samen met Hollands Kroon groene stroom inkopen

MEDEMBLIK – Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda van gemeente Medemblik. Voor het eigen energieverbruik wordt daarom gebruik gemaakt van groene stroom. Het huidige contract met HVC loopt op 31 december 2018 af en dat betekent dat er een nieuw contract gesloten moet worden. Gemeente Medemblik sluit aan bij de inkoop energie en aanverwante zaken van gemeente Hollands Kroon voor een marktconform contract per 1 januari 2019.

De energie is afkomstig van biomassa, windenergie en gft-afval. De HVC gaat de groene energie leveren. Hiervoor heeft de gemeente, samen met nog zes andere gemeenten, een overeenkomst met de HVC afgesloten.

De gemeente gebruikt energie dat uit het eigen afval is opgewekt. De HVC maakt groen gas uit het groente-, fruit- en tuinafval dat inwoners scheiden. Afvalhout dat inwoners bij het afvalbrengstation inleveren, zet de HVC in de bio-energiecentrale in Alkmaar om groene stroom.

Reageren via facebook