12.3 C
Medemblik
25 mei 2020 09:27
Medemblik Actueel.

Archieffoto.

Simon Schouten pakt zege in laatste KPN Schaatsmarathon

ANDIJK – Voor de tegenstanders van Simon Schouten is aan het einde van het marathonseizoen geen eer meer te behalen. De schaatser uit Andijk wist in 1 week maar liefst drie zeges te behalen. Twee op natuurijs en zaterdagavond de afsluitende KPN Marathon Cup in Amsterdam. Schouten wist de sprint te winnen voor de nr. 2 de Belg Bart Swings en de nr. 3 Sjoerd den Hertog die met zijn derde plek wel de eindzege in het KPN Marathon Cup klassement veilig stelde.

De strijdt om de eindzege was al vroeg in het voordeel van Den Hartog beslist toen hij meesprong met een groep ontsnappers en zijn grootste concurrent Crispijn Ariëns niet bij deze groep zat, de groep ontsnappers nam een ronde voorsprong waarmee het kampioenschap beslist was.

Simon Schouten trok zich er niets van aan en schaatste in de laatste wedstrijd wederom een zeer sterke wedstrijd, de Royal A-ware rijder verkeerd de laatste week in een bloedvorm en legt het peleton zijn wil op, ontsnappers kregen geen kans waarna Schouten het in de sprint koelbloedig afmaakte en zijn derde zege in 1 week pakte.

Meer aandacht aan de langebaan

Als titelverdediger had Simon Schouten dit seizoen geen kans om zijn titel te verdedingen, Schouten heeft zich dit seizoen meer gericht op het langebaan schaatsen en niet zonder succes, zo mocht hij al een keertje mee doen aan Worldcup Wedstrijden en won hij zelfs samen met 2 teamgenoten de achtervolging bij de mannen.

Op de vraag of hij definintief de overstap gaat maken naar het langebaan schaatsen zoals ook zus Irene Schouten heeft gedaan moest hij, nog, het antwoord schuldig blijven.

 

Reageren via facebook