20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 13:18
Medemblik Actueel.

VVD stelt schriftelijke vragen aan wethouder Fit over ophef vrijwilligerfeest

MEDEMBLIK – Waarom heeft de gemeente een waarderingsfeest willen organiseren voor slechts 200 vrijwilligers? Dat wil de VVD-fractie weten van wethouder Fit. Fractievoorzitter Mark Raat heeft hierover schriftelijke vragen gesteld. Vele vrijwilligers voelen zich gepasseerd voor het veelbesproken evenement. De kaartjes voor het feest op zaterdag 3 maart in de Bloesem te Wognum waren in zeer korte tijd vergeven.

Dat is niet zo gek. Ruim 1 op de 3 Nederlanders verricht vrijwilligerswerk, dat komt voor de gemeente Medemblik neer op ruim 16.000 mensen. De VVD vindt het daarom naïef dat er maar 200 mensen zijn uitgenodigd. In de uitnodiging stond ook geen maximumaantal vrijwilligers per vereniging opgenomen. Terecht hebben vele vrijwilligers hun irritatie en teleurstelling geuit, onder meer op social media.

Wat bedoeld was als een teken van waardering leidt nu juist tot gevoelens van onvrede en miskenning. De VVD wil van de wethouder tot in detail weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook zijn wij benieuwd waarom de gemeente een evenement organiseert in de Bloesem. Terwijl diezelfde gemeente in het huurcontract heeft staan dat de exploitant geen feesten mag organiseren. Is dat niet een kromme situatie?

De wethouder heeft maximaal 3 weken de tijd om de vragen te beantwoorden. Wij houden u op de hoogte.

Reageren via facebook