Medemblik Actueel.

Archieffoto van Jordy van Workum (Foto: Gerard Bogaards)
Archieffoto van Jordy van Workum (Foto: Gerard Bogaards)
Schaatsen & skeeleren

Jordy van Workum moet zijn prijzenkast gaan uitbreiden, die puilt uit.

MIDWOUD – Hij blijft grossieren in overwinningen, na de overwinning in de Europa Cup was Jordy van Workum afgelopen weekend veelste sterk voor de rest van de junioren B tijdens de Holland Cup in Heerde.

Vier medailles

Maar liefst vier keer mocht Jordy zich melden bij het podium, 1x als winnaar op de punten- en afvalkoers, voor een zilveren medaille op de 500 meter sprint waar hij Andijker Janno Botman voor moest laten gaan, die beide keren de 500 meter sprint wist te winnen, en brons op de 300 meter tijdrit en als tweede in het klassement voor de kortere afstanden waar hij ook achter Janno Botman eindigde.

Buiten de sport een vriend

In gesprek met Schaatsen.nl zegt Jordy over Janno Botman: “Buiten de sport is Janno een vriend, maar in de sport is het echt een grote concurrent van me. Sinds ik begonnen ben met skeeleren, is hij mijn concurrent en dat is hij nu nog steeds. Dat is het leuke aan de sport, dat je concurrenten en vrienden kunt zijn.” En bij concurrentie hoort soms ook een heftige strijd. “Er was een klein incidentje voorgevallen in de voorrondes, maar dat was in de finale weer opgelost. Tja, dat hoort er soms bij.”

Nog wel kleine kanttekening bij de winst van beide West-Friezen… De Fransen en de Italianen waren afgelopen weekend niet van de partij en dat zijn volgens Jordy van Workum wel de beste landen in deze klasse.

Reageren via facebook