13.4 C
Medemblik
26 september 2020 23:01
Medemblik Actueel.

Actiegroep tegen laagvliegroutes gaan petitie aan Tweede Kamer aanbieden

ANDIJK – De Actiegroep tegen Laagvliegroutes boven Andijk is blij dat de bouw van Lelystad Airport een jaar is uitgesteld. Ook zei minister Cora van Nieuwenhuizen dat ze het advies van de MER zal opvolgen. (MER is het nieuwe onderzoeksrapport over geluids en milieuoverlast van vliegroutes van Lelystad Airport)

Voor ons in West Friesland is de nieuwe MER niet echt een goede verandering. Wanneer het militaire oefengebied (TRA10) niet actief is kunnen de vliegtuigen snel klimmen en zal het hoog boven Andijk overvliegen. Maar 120 dagen per jaar is het TRA10 actief, dus 120 dagen per jaar komt er geluids en milieulast boven Andijk. Het is vertrekkend verkeer naar Groot Brittanie over Andijk. (eerst was het naar IJsland) Dat geeft meer geluidsoverlast dan inkomend verkeer.

De Actiegroep heeft als werkgroep protest aangetekend en gezegd dat het  vliegverkeer wel over de afsluitdijk zou kunnen gaan vliegen,  of lager dan West Friesland. Dat protest zagen zij wel terug in de nieuwe MER. Alleen, we had de actiegroep er niet veel aan. Hoger  bij de afsluitdijk kan niet, daar zijn ook militaire oefeningen en lager kan ook niet, daar is Schiphol de baas.

Dus: We gaan naar de Tweede Kamer in Den Haag: Dinsdag 13 maart. 13.00. Overhandiging petitie aanbieden: stop laagvliegroutes boven West Friesland,” zegt Maria Weeber tegen Medemblik Actueel.

  • Wie gaat er mee? Opgave bij maria.weeber@me.com
  • Als we di 13 maart terug zijn in Andijk: 
  • Om 16.30. Start er een stille tocht met titel: Het einde van de stilte in Andijk
  • Start 16.30 bij Mariska’s Corner Middenweg 57 Andijk

Reageren via facebook

Uw banner hier?




Uw banner hier?