De Rechtbank in Alkmaar

Openbaar Ministerie wil Medemblikker(49) jaar lang opsluiten in kliniek

MEDEMBLIK/ALKMAAR – De 49-jarige Medemblikker Niels B. moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar verplicht een psychiatrische kliniek in om zich te laten behandelen voor zijn psychische stoornis. Niels B. is volgens gedragsdeskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar en een gevaar voor zijn omgeving.

B. heeft in november 2017 een vriend in Hoorn zwaar mishandeld omdat deze hem geen 450 euro wilde geven, geld waarvan B. dacht dat zijn vriend hem die nog schuldig was.  B. sloeg de man een gebroken oogkas, een gebroken neus en diverse (zware)kneuzingen over de rest van het lichaam, meldt het NHD.

B. ligt al jarenlang overhoop met diverse instanties,bedrijven en zelfs met zijn tandarts en zijn ex-vrouw en zijn ouders. Zelf zegt B. dat het stalken door medewerkers van Jeugdzorg de schuld is van zijn gedrag en dat de politie hem blijft achtervolgen en zelfs zijn telefoon afluisteren.. B. verdenkt de politie er zelfs van dat zij via zijn TV hem aan het bespioneren zijn en dat hij de medicijnen die hij moet nemen voor zijn psychoses hem geen goed doen vanwege de bijwerkingen.

De rechter komt op 8 maart aanstaande met een uitspraak.

Reageren via facebook