Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

STEM presenteert programma 2018 met enkele veranderingen

MEDEMBLIK – Tijdens de laatste jaarlijkse vrijwilligersavond van de Stichting Evenementen Medemblik (STEM) werd het programma voor 2018 gepresenteerd en gaven de coördinatoren een korte terugblik op het afgelopen jaar en een kleine vooruitblik op 2018.

In het programma voor 2018 zullen dezelfde 7 evenementen terugkeren, maar heeft het bestuur van de STEM in overleg met de coördinatoren voor twee veranderingen gekozen. Veranderingen die soms noodzakelijk zijn om een evenement beter tot zijn recht te laten komen en tevens een kwaliteitsverbetering tot gevolg zullen hebben.

De eerste aanpassing zal bij het korenfestival plaatsvinden, waar van de traditionele zondag nu nu gekozen wordt een zaterdag, terwijl nu ook van de Nieuwstraat wordt teruggekeerd naar de beschutte omgeving van het van Houweningepark. De afgelopen jaren was het met name moeilijk om de Nieuwstraat tussen de twee podia te vullen.

Ook bij de zomermarkten een veranderingen, want werd vorig jaar bij wijze van proef eenmalig gekozen om van 4 naar 6 zomermarkten te gaan, voor dit jaar zullen er in juli 3 zomermarkten op het programma staan. De hoofdreden voor deze keuze ligt in het feit, dat er hierdoor vooral een kwaliteitsslag geslagen kan worden en de financiële mogelijkheden hierdoor voor uitvoerend bureau Promoject beter worden. Er dus nadrukkelijk vanuit het vrijwilligersbestuur van de STEM gekozen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Tijdens de laatste vrijwilligersavond werd tevens afscheid genomen van penningmeester Suzanne Hiemstra en werd Cor Pronk, een oude bekende binnen de STEM, door voorzitter Bert de Jong als opvolger voorgesteld.

Dit jaar staan de zeven grote STEM-evenementen gepland op:

  • Truckfestival: zondag 13 mei
  • Korenfestival: zaterdag 9 juni
  • Oldtimerdag: zondag 22 juli
  • Zomermarkt: zaterdag 14 en 21 juli en 4 augustus
  • Waterweek: 11, 12 en 13 augustus
  • Intocht Sinterklaas: zaterdag 17 november
  • Dickensdag: vrijdag 7 december

Reageren via facebook