Medemblik Actueel.

Het schiet al lekker op met Martinus (Foto: De Woonschakel)
Het schiet al lekker op met Martinus (Foto: De Woonschakel)

Het schiet al lekker op met Sint Martinus Medemblik

MEDEMBLIK – Het ging velen, vooral ouderen, aan het hart om het oude gebouw van Sint Martinus in Medemblik het slachtoffer van de slopershamer te zien worden, maar het gebouw was oud, en veelste duur in onderhoud en voldeed ook niet meer aan de eisen van deze tijd.  Daarom besloot De Woonschakel samen met de huurder van Sint Martinus om tot nieuwbouw over te gaan en een mooi en luxe verzorgingstehuis te gaan bouwen.

En de bouw schiet al mooi op, De aannemer ligt mooi op schema en dit ondanks de drukte op de markt en een enorm tekort aan bouwvakkers. De bouw bevind zich nu nog in de ruwbouw fase en werden afgelopen week de stelkozijnen geplaatst waarna het gebouw wind- en waterdicht kan worden gemaakt.

Opvallend feitjes, tijdens de het bouwrijp maken van het terrein na de sloop van het oude gebouw bleek er ineens 900m³ grond over te zijn, en dit terwijl de oppervlakte van het gebouw gelijk is aan het oude gebouw.. Maar een nood, de woonschakel kon de grond goed gebruiken op andere lokaties waar wordt gebouwd of in het bezit is van de Woonschakel.

Reageren via facebook