7.3 C
Medemblik
24 november 2020 21:21
Medemblik Actueel.

Al twee jaar wacht dit bootje op zijn eigenaar, maar nu is het bijna te laat.

MEDEMBLIK – Al twee jaar ligt er een verlaten zeilboot in de haven van Medemblik. Het havenbedrijf zoekt de eigenaar, maar vooralsnog zijn de zoekpogingen tevergeefs. Verslaggeefster Marieke Pijlman ging op onderzoek uit en ging samen met de havenmeester op jacht naar de eigenaar van het bootje. 

Havenmeester Wijnand Baerken doet er alles aan om de eigenaar te achterhalen “Het is een heel leuk bootje, maar van wie is het?”. Elke maand plakt Baerken stickers op het bootje met daarop de vraag of de eigenaar zich wil melden. “We hebben nog geen reactie gehad. Intussen hebben we ook een bericht op Facebook geplaatst en we gaan nog advertenties in het lokale krantje zetten.”

Zes weken
Over zes weken moet de eigenaar gevonden zijn, want dan moet het bootje weg uit de haven. “De haven wordt hier uitgebaggerd, dus dan moeten alle boten weg hier.”

Volgens Baerken gaan we de komende jaren steeds vaker ‘spookbootjes’ tegen komen in Nederland. “De botenmarkt vergrijst en vooral in het binnenland, langs kanalen blijven steeds vaker bootjes achter. Doodzonde.”

Als de eigenaar zich niet meldt voor 1 april, dan heeft Baerken wel een idee voor een herbestemming. “We moeten nog kijken of we ‘m volgens de proceduren weg mogen geven. Het is natuurlijk zonde om ‘m te slopen. Dus het zou mooi zijn als hij een nieuwe eigenaar krijgt.”

Weggeven
Het dek is flink groen uitgeslagen en het ziet ernaar uit dat het bootje een flinke opknapbeurt nodig heeft. Maar liefhebbers kunnen zich melden bij Stadshavens Medemblik

Reageren via facebook