2 C
Medemblik
18 januari 2021 04:06
Medemblik Actueel.

Stoomtram Hoorn – Medemblik ontwaakt uit winterslaap

HOORN/MEDEMBLIK – Na een korte winterslaap wordt de locomotief in de voorjaarsvakantie opgestookt voor de ontdekkingsreis op Stoomtramavontuur. Ontdek alles over de stoomtram op het museumterrein en maak aansluitend een korte rit met de stoomtram. Een unieke kans om zelf het kolenvuur te stoken op een stoomlocomotief!

Op Stoomtramavontuur is een speurtocht langs alles wat de stoomtram zo spannend maakt. Hoogtepunt is het kijkje op de stoomlocomotief. Hier worden de kolen gestookt en verandert water in stoom. Als een echte ontdekkingsreiziger help je met het laden van goederen in de tram en sorteer je de poststukken in het postrijtuig. Hierna bedien je onder begeleiding van de seinhuiswachter een wissel of sein, zo ben je helemaal klaar voor de reis met de stoomtram!

Het avontuur kun je deze voorjaarsvakantie beleven van 27 februari t/m 3 maart om 10.00, 12.00 en 14.00 uur. Het programma start op tramstation Hoorn met aansluitend een stoomtramrit van circa 2 uur.

Reageren via facebook