Schaatsen: Hoornse Tabor leerlingen in iconsiche paarse pakken 2e op de Coolste Baan van Nederland

HOORN – Op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam verzamelden zich dinsdag 6 februari zo’n driehonderd leerlingen vanuit het gehele land om op Olympische bodem te strijden om de nationale titels. De teams van het Hoornse Tabor College hadden zich weer in de inmiddels iconische, paarse pakken gehesen.

Reden de leerlingen vorig jaar nog op de snelste laaglandbaan van Europa en kon je in je T-shirt de wedstrijd volgen, nu was het steenkoud en moesten de meeste rijders leren omgaan met tegenwind, uitgezonderd de leerlingen die kort geleden nog de omstandigheden op de Weissensee trotseerden. 

Op een groot scherm was elke race te volgen alsof het op televisie was. Meerdere camera’s volgden de teams tijdens hun race. Alsof alvast gerepeteerd werd voor die andere grote wedstrijd die op deze baan verreden gaat worden, het WK allround van 9 tot en met 11 maart.

Ook dit jaar was het Segbroek College uit Den Haag ongenaakbaar. Het Tabor College mag zich de op een na beste school van het toernooi noemen. De jongens tussen de twaalf en zeventien jaar haalden, mede door een noodlottige valpartij, de finale net niet. Ze werden vierde en vijfde. Bij de jonge meisjes werd één Oscarteam vierde, door een jammerlijke val in de laatste bocht, en het andere team zevende. Bij de meisjes vijftien tot en met zeventien jaar werd een tweede en vierde plaats behaald.

De strijd om het zilver werd in de laatste slagen beslist. Het Oscarteam van de jongens vijftien tot en met zeventien jaar was in de strijd om het zilver en brons net een seconde sneller dan het Werenfridusteam. Veel paars dus op het podium, waar Annemarie Thomas de medailles uitdeelde.

Misschien kwam het grootste compliment wel van de chauffeur op de terugreis. ‘Jullie hebben het wel gezellig met elkaar‘. Hij vatte de dag prima samen.

Reageren via facebook