6.2 C
Medemblik
26 januari 2021 17:00
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Project Geestdrift brengt doopsgezinde kerken in beweging

MEDEMBLIK – De doopsgezinde kerken in Noord-Holland Noord hebben onder de projectnaam Geestdrift de krachten gebundeld met Stichting Karavaan. Samen hebben zij een serie eigentijdse locatietheatervoorstellingen ontwikkeld, met als doel het publiek kennis te laten maken met de bijzondere kerkgebouwen en met elkaar.

Project Geestdrift biedt een actief programma met intimiteit, openheid, herkenning, verbinding en inspiratie aan. Met buitengewone voorstellingen op locatie geeft Karavaan vorm en inhoud aan de geschiedenis, de waarden en de verhalen die onlosmakelijk aan dertien kerkgebouwen in Noord-Holland Noord zijn verbonden. In totaal vinden er dertig uitvoeringen plaats.

Om de aandacht te vestigen op de bijzondere kerkgebouwen, hun geschiedenis en hun toekomstperspectief, wordt gestart met theatrale voorstellingen in de doperse kerken van Hoorn, Twisk, Enkhuizen en Alkmaar op respectievelijk 23 februari, 23 maart, 20 april en 8 juni. Het doel is deze oefenplaatsen voor de ziel met project Geestdrift te behouden voor aankomende generaties.

Op 23 februari vindt in het Foreestenhuis aan de Grote Oost 43 in Hoorn de voorstelling ‘De Weg’ van Ekaterina Levantal en Chris Koolmees plaats. Het aangrijpende verhaal gaat over een jonge vrouw die vecht tegen haar lot: vluchten uit de voormalige Sovjet-Unie. Met ‘De Weg’ belichaamt Ekaterina Levantal afwijzing, verlies, veerkracht en hoop. Zij omlijst het geheel met zang en harpmuziek.

De tweede voorstelling in deze reeks vindt plaats op 23 maart in de Doopsgezinde kerk in Twisk. Muziektheatervoorstelling ‘De Grens’ is het vervolg op de voorstelling ‘De Weg’. In een indrukwekkende one-woman show vertelt Ekaterina Levental over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip.

Naast de theatervoorstelling vindt er een contextprogramma plaats dat is geïnspireerd op de bijzondere locatie. Met Geestdrift zetten dertien kerken de deuren wijd open als plekken voor inspiratie en ontmoeting voor een nieuwe groep geïnteresseerden. Voor informatie en kaarten voor de voorstellingen kunt u terecht op www.projectgeestdrift.nl. Tickets zijn ook te koop via www.karavaan.nl.

Reageren via facebook