Medemblik Actueel.

Algemeen Politie

Zes inbraken of poging tot gemeente Medemblik de afgelopen week.

MEDEMBLIK – De mannen/vrouwen van het inbrekersgilde hebben de afgelopen week niet op hun kont gezeten en duimen zitten te draaien, ze zijn hard aan het werk geweest om spullen bij anderen weg te halen.

Zo ook in de gemeente Medemblik waar tussen 29 januari en 1 februari maar liefst vijf inbraken en 1 poging tot inbraak is geweest. De stad Medemblik springt er negatief uit, hier waren de meeste inbraken, namelijk 3. In Andijk twee inbraken, Opperdoes 1 inbraak en in Twisk was nog een poging tot inbraak.

Na deze inbraken heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Ik ben slachtoffer, wat zijn mijn rechten?

Ieder slachtoffer van een misdrijf – of nabestaande van een slachtoffer – heeft een aantal rechten. Niet alleen in hun contact met de politie maar ook bij de officier van justitie en de rechter. Deze rechten gelden ook als u niet in Nederland woont of als u geen verblijfsstatus in Nederland heeft.

Als politie informeren wij u over uw rechten tijdens uw eerste contact met ons. Wij geven u een folder met deze rechten: zoals de folder over ‘Aangifte doen en dan?’, de folder ‘Slachtoffer van een misdrijf’ en de folder ‘Verklaring van rechten. De folders zijn binnenkort ook beschikbaar in andere talen. Op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie vindt u ook informatie over deze rechten. Meer informatie vindt u op de themapagina Slachtofferzorg.

Reageren via facebook