Politiek: BAMM komt met motie die oproept om de hondenbelasting af te schaffen

MEDEMBLIK – De BAMM wil via een motie vreemd aan de dag het college oproepen om de hondenbelasting af te schaffen binnen de gemeente Medemblik.  BAMM wil de motie vreemd aan de dag op 1 februari bespreekbaar maken tijdens de raadsvergadering.

BAMM-fractievoorzitter Piet Groot zegt tegen Medemblik Actueel dat: “Hondenbelasting is een belasting die nog stamt uit de middeleeuwen en heeft enkel al om die reden geen enkel bestaansrecht meer. Plus dat hondenbelasting in strijdt is met het gelijkheidsbeginsel, omdat andere (huis)dieren niet belast worden.”

Wel vindt Groot dat de hondenbezitters in geval van overlast ter verantwoording moeten kunnen worden geroepen en zo nodig er gehandhaafd moet worden. “Zeker in een grotendeels plattelandgemeente als Medemblik komen de meeste honden niet eens van het erf af en daarom is er geen rechtvaarding om deze groep te belasting,” gaat Piet Groot verder.

De gemeenteraad zal op 1 februari een besluit gaan nemen of de hondenbelasting wel of niet wordt stop gezet in de gemeente Medemblik.

Reageren via facebook