Menu – Tosti walnoten groentespread
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 aubergine
- 10 cherrytomaatjes
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 25 g walnoten
- 2 sneetjes volkorenbrood
- ¼ avocado
- handje rucola
Instructions
- Snijd de aubergine in blokjes van 1-2 cm en halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine op middel-hoog vuur.
- Voeg na 2 minuten de cherrytomaatjes toe.
- Snijd een half teentje knoflook in plakjes en voeg toe.
- Bak nog 3 minuten bakken tot de aubergine een zachte structuur krijgt.
- Schep de inhoud van de pan samen met de walnoten in een kom en pureer met een staafmixer tot een spread.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de avocado in reepjes.
- Besmeer twee sneetjes volkorenbrood met de spread en beleg een van de sneetjes met een paar reepjes avocado en rucola.
- Gebruik het andere sneetje als deksel en bak de tosti in 3 minuten goudbruin en knapperig.
Notes
[b]Tip: Gebruik spinazie in plaats van rucola. Beleg de tosti met extra groenten zoals paprika of courgette.[/b]
Reageer