19.5 C
Medemblik
13 juli 2020 14:29
Medemblik Actueel.

Connexxion

Staking buschauffeurs legt openbaar vervoer plat

REGIO – Werknemers in het streekbusvervoer staken vandaag in het hele land. Ook rijden er minder regionale treinen. De acties ontregelen onder meer de diensten van Arriva, Connexxion, Qbuzz, Keolis en EBS, meldt NH Nieuws

De staking begon om 04.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De chauffeurs voeren actie voor onder meer vermindering van de werkdruk. Ze verzamelen zich op hun eigen werkplek, waar zij zich inschrijven als staker. Dat gebeurt op zo’n 120 plaatsen in het land.

“In het hele land ligt het busvervoer plat”, zegt een woordvoerster van vakbond FNV. Alleen in Haarlem zijn volgens haar twee bussen vertrokken, maar die zijn kort daarna weer teruggeroepen. “Het aantal deelnemers dat meedoet aan de staking is ruim voldoende om de bussen niet uit te laten rijden.”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?