Weerbericht Medemblik – Stormachtige wind met lokaal veel regen

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met de eerste herfst, winterstorm van 2018. De wind waait uit het westen en is boven land stormachtig tot storm 8 á 9Bft maar boven water is het niet uitgesloten dat de 10 en mogelijk korte uitschieters naar 11Bft worden gehaald, daarbij valt er lokaal veel regen. De temperatuur is ook zeer onwinters met 8 á 9 graden. In de loop van de middag zwakt de wind af en is er een kleine kans dat de zon even te zien is. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 7 graden.

Donderdag ook nog regelmatig een bui, overdag 8 graden, in de nacht 7 graden bij een krachtige wind uit het westen. Na donderdag klaart het grotendeels op, op vrijdag nog kans op wat neerslag maar de zon zal dan ook al regelmatig te zien zijn.

Het weekend is vrij zonnig en droog, zaterdag 6 graden bij een naar het noordoosten draaiende wind die ook een stuk frissere lucht gaat aanvoeren. Zondag is dat al te merken, dan komt de temperatuur niet meer boven de 4 graden uit en zal de nachttemperatuur ook naar rond het vriespunt gaan dalen.

De dagen daarna overdag veel zon en droog, overdag temperaturen van rond de 3 graden, in de nachten rond het vriespunt of net daaronder. De wind blijft uit het oosten waaien en  dankzij de strenge vorst in het oosten van Europa zullen wij ook hier een graantje van meepikken, maar tot een echte winter lijkt het nog niet te komen met overdag- en in de nachten vorst.

Reageren via facebook