8.8 C
Medemblik
22 september 2020 10:23
Medemblik Actueel.

seniorenwoningen medemblik

Woningcorporaties moeten dure woningen verkopen en meer sociale huurwoningen bouwen

MEDEMBLIK – Dat heeft de Tweede Kamer besloten om zo meer prikkels te krijgen in de verhuurdersheffing. De Tweede Kamer wil ook af van de steeds hoger wordende heffing en wil verder de administratieve lasten van de woningcorporaties beperken. Dit alles kwam naar buiten tijdens de behandeling en stemming bij het wetsoverleg over Wonen in de Tweede Kamer in Den Haag.

De razend snel oplopende WOZ-waarden zorgt er ook voor dat de verhuurdersheffing die de woningcorporaties moeten betalen aan de overheid oploopt tot ruim 2 miljard euro op jaarbasis, D66 de ChristenUnie en het CDA willen 1.7 miljard gaan inzetten voor een verduurzaming van de sociale huurwoningen en een snellere doorstroming bij de huurders.  Om de bouw van deze sociale huurwoningen te financiëren moeten de woningcorporaties dure sociale huurwoningen gaan verkopen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?