Medemblik gedoogd jaar langer bewoning recreatiepark De Brug Opperdoes

OPPERDOES – Het college wil het termijn van 2 jaar die op 18 februari 2015 is afgesproken over de permanente bewoning door sommige bewoners van het recreatiepark De Brug/Klein Giethoorn in Opperdoes verlengen. De bewoners die een daar een defintieve woonplek dachten te hebben gevonden hebben op last van een dwangsom op 18 februari 2015 te horen gekregen dat het niet langer toegestaan was om het hele jaar door op het park te wonen, mede op last van de Provincie en de eigenaren van het park.

De eigenaren van het park zijn van mening dat de permanente bewoning verdere ontwikkeling van het park in de weg staat en daarom is de gemeente verzocht om te gaan handhaven. In deze last onder dwangsom is een begunstigingstermijn van 2 jaar opgenomen, wat inhoud dat de betreffende bewoners voor 19 februari 2018 moeten stoppen met het permanent bewonen op het park.

Omdat in december 2016 het niet voldoende duidelijk was wat de ontwikkelingen van het recreatiepark waren heeft het college besloten om het termijn met 1 jaar te verlengen. De eigenaren van het park hebben destijds aangegeven binnen enkele maanden duidelijkheid te gaan geven over het park, nu blijkt dat er nog steeds geen duidelijkheid is wat de eigenaren met het park willen gaan doen.  Wel blijkt uit een vitaliteitsscan dat recreatiepark De Brug/Klein Giethoorn geen toeristisch perspectief heeft en een matige recreatieve kwaliteit heeft.

In de (nabije) toekomst is de mogelijkheid van permanente bewoning 1 van de oplossingen voor het park, in de nog vast te stellen visie op verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord staat dat parken zonder recreatief-toeristisch perspectief geen plaats is, en dat dit soort parken kunnen worden getransformeerd naar een passende bestemming waaronder bijvoorbeeld permanente bewoning.

 

Reageren via facebook