15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 22:31
Medemblik Actueel.

Biljarten: Roel van Dekken wint districtsfinale bandstoten 5e klasse

LAMBERTSCHAAG – In café ’t Wagenwiel in Lambertschaag werd op 6, 8 en 9 december de districtsfinale bandstoten vijfde klasse gehouden, onder leiding van de bondsarbiters van KNBB. Na vier ronden was er voor de biljarters nog van alles mogelijk. Paul Groot, Jeroen Compas, Roel van Dekken en Jan Lak gingen aan kop, allemaal met 6 matchpunten.

In de zevende en laatste ronde knokte Roel zich langs Paul uit Blokker. En dat was noodzakelijk, omdat op biljart 2 ook Jeroen en Jan nog kans maakten op de titel. Zover liet de biljarter van biljartvereniging CIOS het niet komen. Na een stroef begin hervond hij tegen Groot het vertrouwen. Een serie van 5 caramboles in de zevende beurt van zijn opponent, beantwoordde Van Dekken met 6 punten en vanaf dat moment leek hij zijn voorsprong gemakkelijk uit te bouwen.

Groot ontpopte zich naarmate de partij vorderde echter als een taaie tegenstander. En wist in de 21e beurt Van Dekken zelfs te passeren: 24-23. Van Dekken antwoordde daarna overtuigend en na 26 beurten maakte de Wervershover het karwei af. Hij veroverde de titel in de finale bandstoten 5e klasse.

Samen met Compas, hij eindigde op de tweede plaats, vertegenwoordigt Roel het district West-Friesland in de gewestelijke finale. Deze wordt verspeeld op 19, 20 en 21 januari in Benningbroek.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?