16.4 C
Medemblik
21 mei 2020 00:23
Medemblik Actueel.

Wethouder Harry Nederpelt overhandigde Ger Buis een mooie bos bloemen (Foto aangeleverd)

Vishandelaar na 45 jaar maandagmarkt Medemblik met pensioen.

MEDEMBLIK – Ger Buis, -oprichter van Zeevishandel Buis- gaat met pensioen. Na 45 jaar op de markt in Medemblik te hebben gestaan, draagt hij het stokje over aan zoon Emiel. Wethouder Nederpelt zet de sympathieke marktondernemer in het zonnetje en benadrukt hoe belangrijk de rol van Vishandel Buis is voor de Maandagmarkt.

Toen mijn zoon Emiel geboren werd, begon ik met de markt in Medemblik. Eerst 1 x per maand, maar later werd het een weekmarkt.” vertelt Buis enthousiast. Zoon Emiel blijft ook na het pensioen van zijn vader met de verkoopwagen naar Medemblik komen. “Ook al is de opstelling iets kleiner, toch heeft hij het gehele assortiment bij zich!” stelt Ger beslist.

Onder belangstelling van vaste klanten en collega-marktondernemers, krijgt de vishandelaar een prachtig boeket en bierpakket aangeboden. Wethouder Nederpelt: “Ger Buis is een van de mannen die de markt in Medemblik groot heeft gemaakt en draaiende heeft weten te houden. Daar zijn wij hem heel dankbaar voor!“ Op de vraag wat hij met zijn vrije tijd gaat doen, antwoordt de 69 jarige visboer lachend: “Ik ga genieten van mijn postduiven, gewoon voor de ontspanning en niet als sport. En iedere Draverij zal ik natuurlijk in Medemblik te vinden zijn.” Dat hij de markt gaat missen, weet Ger zeker. “Daarom ga  ik mijn zoon af en toe nog helpen. Ik weet zeker dat ik dat niet zal kunnen laten!” 

De Maandagmarkt is een gezellige warenmarkt die iedere maandagmiddag tussen 12.00u tot 16.00u plaatsvindt in de Nieuwstraat te Medemblik. Op de markt vindt u diverse (vers)producten als vis, groenten & fruit, noten, kaas, koek, vlees, bloemen, kleding, tassen en telefoonaccessoires.

Reageren via facebook