Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar
Algemeen Justitie

104 dagen cel voor inwoner Twisk wegens dealen in harddrugs

TWISK/ALKMAAR – Twee mannen uit Hoorn en een man uit Twisk zijn door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot gevangenisstraffen tot twee jaar. Samed B. uit Hoorn kreeg die straf voor twee jaar lang harddrugs dealen in Hoorn en Medemblik. Hij verkocht cocaïne en heroïne, evenals de 26-jarige Mirsad M. uit Hoorn die de drugs rond bracht. M. kreeg twee jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk.

Op 23 maart dit jaar werden B. en M. in Medemblik aangehouden en hadden ze 5,26 gram coke en 1,7 gram heroïne bij zich. Volgens de rechtbank een dealers hoeveelheid. De 23-jarige Gino B. uit Twisk, die maar kort de drugs rond bracht, kreeg 104 dagen celstraf, waarvan 59 dagen voorwaardelijk. Hij moet zich door de reclassering laten begeleiden.

Lees ook: Twisker drugsdealer hoort 104 dagen cel eisen wegens dealen in harddrugs

De rechtbank vindt dat niet valt te controleren of er iets mis was gegaan tijdens de autocontroles bij het onderzoek in deze zaak. Bij die controles vond de politie drugs en het zou volgens een van de advocaten niet volgens de regels zijn verlopen. Als dat wel zo is, heeft de verdachte er nog geen voordeel van, is de redenering. Er zijn genoeg andere  bewijsmiddelen voor de handel in harddrugs, menen de rechters.

Reageren via facebook