17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 15:20
Medemblik Actueel.

De aanvlieg- en vertrekroutes van Luchthaven Lelystad

Meer en meer tegenstand vliegroutes Lelystad

MEDEMBLIK – Meer en meer gemeenten willen dat de minister de beslissing over luchthaven Lelystad in de ijskast zet en eerst gaat afwachten tot de Luchtvaartautoriteit de vliegroutes opnieuw heeft ingedeeld zodat er dan beter kan worden gekeken naar andere vliegroutes voor Lelystad. De minister gaat vrijwel zeker medio maart 2018 een beslissing nemen over de aan- en vertrekroutes van luchthaven lelystad.

De minister zou eerst afgelopen november al een beslissing nemen maar er werd toen besloten om de MER (milieueffectenrapport) te updaten waardoor de beslissing naar medio maart 2018 is verschoven.  Of de minister de wens van de gemeenten gaat inwilligen  is nog maar de vraag omdat de herziening van het luchtruim niet voor 2023 aan de orde is.

Afgelopen dinsdag werd kwam er een rapport naar buiten waarin word gewezen op de ernstige gevolgen voor de gezondheid als de minister haar plannen doorzet en luchthaven Lelystad per 1 april 2019 open laat gaan.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?