19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 15:25
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zonnige perioden maar ook kans op een bui

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar uit de aanwezige bewolking kan ook soms wat lichte neerslag gaan vallen, helemaal droog houden wij het dus niet. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden wat vrij normaal is voor de tijd van het jaar. De wind is matig 4Bft en waait uit het noordwesten. In de nacht naar zondag daalt het kwik tot net onder het vriespunt, waardoor de kans op gladheid toeneemt.

Zondag is de kans op een bui groter dan vandaag en met 6 graden is het ook iets warmer dan vandaag. De wind draait van noordwest naar west/zuidwest en blijft matig 4Bft. In de nacht naar maandag blijft het kwik net boven het vriespunt steken.

Vanaf maandag lijkt het wel lente te gaan worden. Overdag temperaturen die oplopen tot richting de 9 á 10 graden, op maandag nog kans op een enkel spatje neerslag maar daarna trekken de buien weg. Wel blijft het overwegend bewolkt en zal de zon maar af en toe te zien zijn. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is  matig 3 á 4Bft. Op vrijdag is er dan weer kans op een enkel spatje regen maar veel zal dat niet zijn.

Blikken we vooruit naar de kerst, overdag 8 graden, in de nacht 6 graden en op beide dagen vallen er enkele buien en zal de zon zich maar af en toe laten zien. Ook richting oudjaarsdag lijken de buien de overhand te gaan krijgen en met 7 graden overdag en 5 graden in de nacht is het ruim boven normaal warm.

Reageren via facebook