MEDEMBLIK – Het Bakkerijmuseum van Medemblik worden weer vele ouderwetse lekkernijen gemaakt, nu de speculaasgeur van Sinterklaas is vervangen door de geur van verse weihnachtsstollen, tulband en banketkransen. Maar ook worden er kerstkransen, chocolade hulstblaadjes en kerstbonbons gemaakt. Allemaal op de historische wijze!
Veel van de technieken worden niet meer geleerd en van sommige valt zelfs te zeggen dat zij bijna nergens anders meer te zien zijn. De lekkernijen met kerst kennen een eeuwenoude geschiedenis en zijn onderdeel van een rijke traditie aan gebruiken rond de feestdagen…
De bakker demonstreert daarom niet alleen hoe ze gemaakt worden, hij vertelt er ook graag over! Kortom voor alle professionele en hobbybakkers is de komende tijd een uitgelezen mogelijkheden om wat fijne kneepjes van het oude ambacht te leren.
Speciaal voor de kerst zullen de banketbakkers demonstreren hoe je die lekkere kerstchocolade maakt. Het tempreren, tableren en couvreren zal na afloop voor u geen geheim meer zijn. U zult alles over chocolade te weten komen te midden een hele afdeling met historische voorwerpen voor en over chocolade.
Op oudejaarsdag zullen er heel veel appelflappen, appelbollen en beignets gemaakt worden, dan rusten we 1 januari een dagje uit maar daarna zijn we tot en met 7 januari elke dag weer volop bezig. Na de geslaagde proef vorig jaar is ook in 2018 op veler verzoek het museum ook de weekenden (inclusief de vrijdag) in januari en februari geopend.
Kijk voor meer informatie op www.deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014.